Beleggen voor beginners
  • Home
  • Beleggen voor beginners

Je kunt tegenwoordig op vele manieren beleggen, voor beginners kan? Denk je dan. Hier ga je het antwoord vinden voor de beginners.

Waarom wil je beleggen?

Stel jezelf voor dat je gaat beleggen. Wil je een stabiel vermogen dan is dat soms wel even schrikken. Al die diverse producten waar moet je toch beginnen voor later. Als je dit wilt kan je beter lange termijn beleggen. Je neemt dan veel mindere risico en zult dan waarschijnlijk relatief lager rendement behalen. Ga je voor een hoger rendement in een korte tijd en durf jij dus meer risico te nemen, dan kan je het best voor korte termijn beleggen gaan.

Kies een beleggingsproduct

Er zijn veel verschillende beleggingsproducten waaronder grondstoffen, aandelen en valuta. Het is niet zo slim om al die verschillende producten tegelijk te beleggen. Voor beginners kan je het best voor twee soorten kiezen. Aandelen van bedrijven is bijvoorbeeld makkelijk om te beginnen. Nadat je één of meerdere soorten belegging goed beheerst kun je rustig kijken naar een andere beleggingssoort. Je kan er ook voor kiezen om je te specialiseren in één type belegging het is maar wat je wilt.

Kies de juiste broker

Je kan alleen beleggen als je een beleggingsrekening hebt. Je kan hoogstwaarschijnlijk bij je eigen bank je rekening openen. Toch zijn er maar paar mensen die bij hun eigen bank beleggen. Er zijn steeds meer online brokers. Dit is een bedrijf waarbij je online een beleggingsrekening kunt openen. Vaak zijn deze online brokers vaak goedkoper dan bij je eigen bank. Je doet er verstandig aan om dus de brokers met elkaar te vergelijken.

Spreid je risico

Beleggen brengt veel risico’s met zich mee. Over het algemeen luidt de regel hoe hoger het te verwachte rendement, hoe hoger het risico dat u loopt. Zoek daarom goed voor jezelf uit wat je kan veroorloven en of je daarmee kunt leven. Goede beleggers spreiden hun risico’s namelijk heel slim dit om de klap die je kunt verwachten toch enigszins te verzachten. Wat ze doen is bijvoorbeeld risicovolle beleggingsproducten aan te vullen met minde risicovolle beleggingsproducten zo spreid je de risico erg goed. Zo loop je ook met obligaties minder risico dan met opties.

Leer door te oefenen

Je moet echt oefenen voordat je een echte pro kunt worden. Je zou van die dure cursussen kunnen volgen die zijn ook zeker educatief maar uiteindelijk moet je het gewoon doen want dan leer je het pas. Als je slim bent ga je ook niet je spaargeld vergooien want dat is zonde. Oefen gewoon lekker eerst met gewoon geld en daarna pas zou je de stap kunnen maken met echt geld. Fouten maken is menselijk iedereen leert van ze foute. Om de beste te zijn moet je fouten maken. Naarmate je het vaker doet ontwikkel je zelf ook een strategie.

De gouden beleggingstips

  • Beleg nooit maar dan ook nooit met geleend geld
  • Maak gebruik van money managementtechnieken
  • Spreid uw portefeuille slim
  • Houdt rekening met risk/reward
  • Pas vooral op met financiële media en trek vooral uw eigen plan
  • Analyseer en bestudeer nauwkeurig een onderneming grondig
  • Maak altijd onderscheid tussen korte termijn en lange termijn

Bron: Broker24